Covid-19 gevolgen voor ons

Hallo Lijnbesturing Enthousiasten ,

De Corona crisis heeft naast een grote impact op ons dagelijks leven, ook grote effecten op het bedrijven van onze sport. Vanwege de beperkende maatregelen voor het sociale verkeer zijn de volgende beperkingen  en gevolgen van kracht.

Nationaal:

Op het SUL terrein kan niet worden gevlogen / gereden omdat het terrein valt onder de regeling sportaccommodaties, waarop tot 1 Juni a.s geen sportactiviteiten mogen plaatsvinden ( vergunning plichtige activiteiten )

De Peel is tot nader order niet toegankelijk voor onze activiteiten

De Karel Doorman cup is tot nader order afgelast, wellicht wordt hij later in het jaar gevlogen, als de omstandigheden dat zouden toelaten.

Internationaal :

Ook de CIAM heeft een aantal maatregen getroffen , als gevolg van de Corona crisis.

De Plenary meeting die voor dit weekend in Lausanne gepland stond is afgelast.

Op deze vergadering komen zaken aan de orde als reglementen wijzigingen, benoeming van functionarissen, toekenning van komende kampioenschappen etc.

Deze afgelasting heeft o.a als consequentie dat de voorgestelde regelementen  wijzigingen dit jaar niet behandeld zullen worden, en dat de Code Sportif voor 2020 blijft zoals hij was. Regels die zouden zijn aangenomen en per 2021 van kracht zouden zijn geworden , worden dus pas op zn vroegst van kracht in 2022.

De Ciam zegt de voor dit jaar lopende contracten met organisatoren voor Wereld en Continentale klassen op.

Dit betekent voor ons dat de WK in Wlocklaweck – Polen – dus niet doorgaat.

Daar er voor F2 nog geen aanbod van een organisator was voor de Europese kampioenschappen 2021, stelt de CIAM aan de Polen voor de wedstrijd dan als WK door te schuiven naar volgend jaar, De Polen moeten nog laten weten of dit kan, maar het is zeer waarschijnlijk. Als we dus volgend jaar een WK hebben raken we uit het schema van een WK in de even jaren en een EK in de oneven jaren.

Om weer terug in het schema te komen zal dan 2022 ook een WK worden georganiseerd .Dus 2 WK’s achter elkaar.

Nu de WK in 2020 niet doorgaat, kan het zo zijn dat junioren die voor dit jaar als junior te boek staan, dat volgend jaar niet meer zijn, en dus niet als de extra junior deelnemer mee zouden mogen doen. Om deze reden wordt de junioren leeftijdsgrens eenmalig per 1-1- 2-21 met een jaar verhoogd, zodat niemand om deze reden afvalt.

Het World cup klassement voor alle takken van modelvliegen is voor dit jaar vervallen. Dit betekent dat alle reeds in dit jaar gevlogen World cupwedstrijden worden beschouwd als Open International wedstrijd. Tot 30 Mei is het so wie so niet toegestaan Open international wedstrijden en World Cupwedstrijden die op de kalender staan te laten plaatsvinden. Voor de periode na 30 mei geldt dat dit verbod, indien nodig wordt verlengd, en dat als de situatie later in het jaar aanleiding zou geven tot het laten doorgaan van de geplande ,of uit het voorjaar naar het najaar uitgestelde wedstrijden { een en ander afhankelijk van nationale wettelijke regels ), dit dan Open Internationals zullen zijn..

Per 1 Juni zal een nieuwe CIAM kalender gepubliceerd worden met daarin (waar van toepassing )uitgestelde wedstrijddata.

 

 Sul Terrein :

We kunnen op het SUL terrein wel met een beperkt aantal mensen, die de regels voor afstand houden en niet komen als je je niet senang voelt, aan de cirkel  werken. Ik zal e.e.a. op gang proberen te krijgen.

Welnu, dit is de situatie voor dit moment, als er vragen of opmerkingen van jullie kant zijn, laat mij dit dan svp weten.

Voor nu, probeer gezond te blijven, zodat we elkaar hopelijk later dit jaar in betere omstandigheden op een vliegveld kunnen begroeten.

Met vriendelijke groet, Rob Olijve

Dit vind je misschien ook leuk...